of 59232 LinkedIn

Leergang Frontofficemanager KCC

Reageer

Deelnemer leergang Frontofficemanager KCC: “Voor ons kwam de cursus precies op het juiste moment”.

Aan het woord Susanne van der Blom zij is Medewerker Services bij de gemeente Gouda. Samen met een directe collega volgde zij de leergang Frontofficemanager KCC bij de Bestuursacademie Nederland.

“Samen met een directe collega heb ik de cursus Frontoffice Manager KCC gedaan. Ikzelf ben coördinator op het KCC en mijn collega had wat coördinerende taken van mij overgenomen. Voor ons kwam de cursus precies op het juiste moment. Wij waren net aangewezen om deel te nemen aan verschillende projecten, die gemeente Gouda naar Antwoordfase 3 zouden moeten brengen.

 

Alles wat wij in de les leerden over bijvoorbeeld het inrichten van een KCC, de PDC of klantvraaganalyse, konden wij direct in onze projectgroepen naar voren brengen. Daarnaast was het fijn, dat we met z’n tweeën op dezelfde lijn zaten en daardoor nog meer uit onszelf konden halen.

De training was voor ons compleet en ook de interactie met medecursisten was erg leerzaam.

Ook de dag over de decentralisaties was voor ons een eye-opener. Je weet dat de desbetreffende afdelingen er druk mee bezig zijn, maar omdat zij ook het antwoord nog niet hebben, wordt het KCC er nog niet over geïnformeerd.

Er waren deelnemers bij die bij een gemeente zaten, die ging fuseren. Maar ook cursisten, die niet bij een gemeente, maar bij ODMH en DUO werkte. Je merkt dat gemeenten vaak tegen dezelfde problemen aan lopen en dan is het verfrissend om te zien hoe dat bij organisaties gaat.

Al met al een aanrader, als je leidinggevende of middenkader bent in het KCC”: aldus Susanne van der Blom.

 

U kunt het volledige programma van de leergang Frontofficemanager vinden op onze website.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Marathon 7, 1213 PD Hilversum
Postbus 447, 1200 AK Hilversum
Telefoonnummer 035 – 760 48 50
E-mail:

info@bestuursacademie.nl
www.bestuursacademie.nl

 

Meer nieuws

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een andere rol voor de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Bloggers

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Whitepapers

 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...
 • ONDERHANDELEN 
 ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...

  Onderhandelen

  ONDERHANDELEN ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...
 • VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? 
 In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...

  Argumenteren

  VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...