of 59054 LinkedIn

Inspiratieworkshop: Anders denken voor Wmo consulenten

Reageer

De Wmo vraagt van consulenten een omslag in werken. Maar anders werken begint met anders denken. Hierbij gaat het niet alleen om een verandering van regels en procedures, maar ook om een kanteling in denken. In deze inspiratieworkshop leert u creatief en in oplossingen te denken. U herkent sneller mogelijkheden waar anderen beren op de weg zien. Door te focussen op oplossingen en op wat wél kan, creëren we positieve energie. Dat geeft onmiddellijk ruimte voor verandering en het leert u om met een frisse blik naar vragen van cliënten te kijken.

Na afloop van de inspiratieworkshop Anders denken voor Wmo consulenten heeft u de basis geleerd van creatief denken. U heeft geoefend met vaardigheden die nodig zijn voor het bedenken van creatieve oplossingen. U kunt nieuwe kansen creëren door vraagstukken vanuit verschillende kanten te benaderen. Een verfrissende workshop die uw denken op een ander spoor zet.

Het volledige programma van deze workshop kunt u vinden op deze website, samen met data en locaties waarop we deze workshop organiseren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leontine Braat via via telefoon 06 20 11 71 89 of l.braat@bestuursacademie.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Marathon 7, 1213 PD Hilversum
Postbus 447, 1200 AK Hilversum
Telefoonnummer 035 – 760 48 50
E-mail:

info@bestuursacademie.nl
www.bestuursacademie.nl

 

Meer nieuws

Binnenkort van start

Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht  

12 december  

Grondexploitatie 

13 december

Aanbestedingsrecht Basis  

19 december

Bestemmingsplan  

20 december

Bouwen en wonen

20 december

Identiteit, documentherkenning en fraude  

20 december

Overheidsparticipatie

11 januari

Leiderschap in de Publieke Sector

30 januari  

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een andere rol voor de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Bloggers

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Whitepapers