of 59221 LinkedIn

Denk met ons mee over het onderwijs voor de ambtenaar van de toekomst

Denk met ons mee over het onderwijs voor de ambtenaar van de toekomst
Reageer

In december 2015 vond Serious Request – de jaarlijkse actie van 3FM voor het Rode Kruis – plaats in Heerlen. In totaal werd er ruim 7,5 miljoen euro opgehaald voor jongeren in oorlogsgebieden. Ook dit jaar leverde het ambtenareninitiatief Serious Ambtenaar weer een aanzienlijke bijdrage: er kon een cheque met een bedrag van 450.000 euro naar Heerlen gebracht worden.

Voor Serious Ambtenaar dienen organisaties, waaronder Bestuursacademie Nederland, een opdracht/vraagstuk in, samen met een donatie van 5.000 euro. Ambtenaren kunnen zich vrijwillig opgeven om zich in hun eigen tijd 2 dagen vast te bijten in zo’n opdracht. Dit doen ze niet alleen, maar in teams van 8-10 enthousiaste vrijwilligers. Zo dragen ze niet alleen bij aan een goed doel, maar kunnen ze tegelijkertijd kennis uitwisselen, netwerken en samenwerken met collega’s uit andere vakgebieden.
 
Doe mee aan onze opdracht
Als opleider van het openbaar bestuur gaat onze opdracht natuurlijk over onderwijs; in een zich snel ontwikkelende maatschappij, waarin de rol en de manier van werken van ambtenaren verandert, moet immers ook het onderwijs mee-innoveren. Wij zijn daarom heel benieuwd hoe jij het onderwijs voor de moderne ambtenaar voor je ziet. Moet klassikaal onderwijs volledig worden vervangen door online colleges? Moet er meer gericht worden op learning on the job? Wij zijn erg benieuwd naar jouw visie en aanbevelingen!
 
Wil jij meedenken over het ambtenarenonderwijs van de toekomst? Meld je dan aan via Serious Ambtenaar en wie weet zien wij jou op 1 en 8 april op ons hoofdkantoor in Hilversum! Meer lezen over onze opdracht? Klik dan hier.

 

Reacties
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Marathon 7, 1213 PD Hilversum
Postbus 447, 1200 AK Hilversum
Telefoonnummer 035 – 760 48 50
E-mail:

info@bestuursacademie.nl
www.bestuursacademie.nl

 

Meer nieuws

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een andere rol voor de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Bloggers

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Whitepapers

 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...
 • ONDERHANDELEN 
 ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...

  Onderhandelen

  ONDERHANDELEN ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...
 • VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? 
 In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...

  Argumenteren

  VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...