of 59232 LinkedIn

De falende overheid

Reageer

Twentse Jonge Ambtenaren dag

Regelmatig komen de Twentse Jonge Ambtenaren (TJA) bij elkaar om kennis op te doen, kennis te delen en te netwerken met collega’s. De Bestuursacademie omarmt dit initiatief en verzorgt o.a. workshops op de jaarlijkse TJA-dag. Dit jaar stond die dag in het teken van de Falende Overheid. Door inspirerende sprekers en in workshops werden de deelnemers bewust gemaakt van hun eigen (on)kunde, voorsprong en achterstand. Om zo geïnspireerd te worden om je eigen kracht te gebruiken en anders om te gaan met falen.

Ook vormde deze dag het slotstuk van de verkiezing van de Twentse Jonge Ambtenaar van het Jaar. De drie genomineerden kregen op deze dag de kans het publiek en de vakjury voor zich te winnen door middel van korte pitches. Publiek en jury bepaalden samen de winnaar: Gijs Oosterhuis, afdelingshoofd van het Klantcontactcentrum in Noaberkracht Dinkelland-Tubbergen, mag zich voor een jaar Twentse Jonge Ambtenaar van het Jaar noemen.

 

Hij ontving de titel en de bijbehorende opleidingscheque ter waarde van € 1.500,- van de Bestuursacademie uit handen van juryvoorzitter Trudy Vos, secretaris-directeur van de Regio Twente. De jury loofde zijn klantgerichte en vernieuwende manier van werken. Een verraste Oosterhuis geeft aan dat hij de Twentse eer met trots zal verdedigen op de landelijke Jonge Ambtenaren-verkiezing.

 

Afbeelding

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Marathon 7, 1213 PD Hilversum
Postbus 447, 1200 AK Hilversum
Telefoonnummer 035 – 760 48 50
E-mail:

info@bestuursacademie.nl
www.bestuursacademie.nl

 

Meer nieuws

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een andere rol voor de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Bloggers

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Whitepapers

 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...
 • ONDERHANDELEN 
 ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...

  Onderhandelen

  ONDERHANDELEN ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...
 • VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? 
 In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...

  Argumenteren

  VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...