of 59250 LinkedIn

Alphen: Aannemers bleven in gebreke

De gemeente stelt de combinatie aansprakelijk omdat deze 'niet heeft geleverd wat was afgesproken'. 'Ze zijn in gebreke gebleven', aldus Spies.
Reageer

De gemeente Alphen aan den Rijn stelt aannemerscombinatie Mourik/BSB Staalbouw aansprakelijk voor het brugongeval tien dagen geleden en alle schade die daaruit voortkomt. Dat heeft burgemeester Liesbeth Spies donderdag gezegd.

Gebreke
De gemeente stelt de combinatie aansprakelijk omdat deze 'niet heeft geleverd wat was afgesproken'. 'Ze zijn in gebreke gebleven', aldus Spies. In een brief van de gemeente aan de directie van Mourik schrijft de gemeente dat de combinatie de gemeente bovendien moet vrijwaren van aanspraken van derden tot vergoeding van schade als gevolg van of verband houdende met het ongeval.


Second opinion

Volgens Spies kan het nog weken duren voordat er bekend is wanneer de berging van de kraan en het gevallen brugdek van start gaat. Voordat alle puin kan worden opgeruimd, kan het nog wel eens maanden duren, zegt de burgemeester. Met verschillende partijen wordt nu gewerkt aan een plan van aanpak voor de berging. Daarop wil de gemeente ook nog eens een second opinion. Inmiddels heeft de gemeente 25 meldingen van schade binnengekregen op een speciaal meldpunt. (ANP)

 

Verstuur dit artikel naar Google+