of 59250 LinkedIn

TIAS School for Business and Society

Wat als we kunnen gaan stemmen op 12-jarige leeftijd? Wat zijn de gevolgen voor de publieke sector in het algemeen en voor uw vakgebied in het bijzonder?

De publieke en non-profit sector verandert in hoog tempo. Een krimpende overheid, schaarsere financiële middelen, mondigere burgers en media-democratie hebben grote invloed op de rol en het functioneren van organisaties in deze sector. Er is behoefte aan mensen met inspirerende perspectieven, gefundeerde kennis en nieuwe vaardigheden. Om organisaties in de publieke en non-profit sector te vernieuwen en voor te bereiden op de toekomst.

Kritische nieuwsgierige benadering

Bij TIAS School for Business and Society vinden we dat economisch succes hand in hand gaat met maatschappelijke vooruitgang. De inzichten van vandaag zijn niet de oplossingen van morgen. Wij stimuleren daarom een kritische, nieuwsgierige benadering. Andere vragen stellen om te weten hoe het echt zit. Op zoek naar antwoorden met impact op organisaties, business en de samenleving.

 

Executive masters en masterclasses

Wij zijn de business school van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Met een breed portfolio van MBA’s, executive masters, maatwerkprogramma’s, masterclasses en PhD trekt TIAS jaarlijks 2.400 deelnemers uit 25 landen.


 • Het DNA van Slimme Steden.

  Het DNA van Slimme Steden

  Reageer
  Hoe transformeren wij onze Nederlandse steden tot Smart Cities? Deze vraag staat centraal tijdens deze TIAS-sessie op de Provada.
 • Big Data: het belang van een gemeenschappelijke taal. Leer zelf waarde te creëren met Big Data Analytics

  Big Data: het belang van een gemeenschappelijke taal

  Reageer
  Jan-Kees Buenen is gastdocent in het TIAS-programma Waardecreatie met Big Data Analytics . De naam van het programma laat weinig over aan de verbeelding: het helpen van organisaties door grote …
 • 'Zonder idealisme zal toezicht falen'. Er moet iets veranderen richting een ideaalbeeld: een voldoende schoon milieu, veilig voedsel en eerlijke klantbehandeling.

  'Zonder idealisme zal toezicht falen'

  Reageer
  Wat bedoel ik met idealisme? Het antwoord begint bij ons allemaal. Als samenleving stuiten we op problemen en we willen die opgelost zien. Milieu wordt vervuild, voedsel is onveilig of klanten …
 • De overheid als aandeelhouder, oplossing of probleem?

  De overheid als aandeelhouder, oplossing of probleem?

  Reageer
  Wanneer is publiek aandeelhouderschap vereist of gewenst, wanneer is het overbodig of contra-productief? En wat zouden de rollen van de overheid, de toezichthouder, de RvC en de RvB bij een …
 • Sociaal kapitaal als motor voor innovatie. Samenhang en verbinding tussen talenten van medewerkers, ofwel sociaal kapitaal, is net zo belangrijk voor innovatie als economisch kapitaal

  Sociaal kapitaal als motor voor innovatie

  Reageer
  Samenhang en verbinding tussen talenten van medewerkers, ofwel sociaal kapitaal, is net zo belangrijk voor innovatie als economisch kapitaal. Hier ligt een opdracht voor organisaties: zij moeten hun …
 • "Codificering: laat de teugels vieren". Krampachtig vasthouden aan codes – zoals de Code Tabaksblat - staat bestuurlijke vernieuwing in de weg.

  "Codificering: laat de teugels vieren"

  Reageer
  De wereld verandert door en ik zie bestuursvormen niet mee veranderen. Krampachtig vasthouden aan codes – zoals de Code Tabaksblat - staat bestuurlijke vernieuwing in de weg.
 • “Alleen al het netwerk is de investering waard”: een waardevol netwerk en de nieuwste inzichten op het gebied van strategie, innovatie, governance en leiderschap.

  “Alleen al het netwerk is de investering waard”

  Reageer
  Een waardevol netwerk en de nieuwste inzichten op het gebied van strategie, innovatie, governance en leiderschap. Dat zijn volgens Joël van Raak, directeur-bestuurder van adviesorganisatie Edux …

Contactgegevens

Warandelaan 2, Tias Building

5037 AB Tilburg

T 013 466 86 00

www.tias.edu

Meest gelezen

Master of Public and Non-Profit Management

Whitepapers

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding het best bij u past?

Onze programma-adviseur Esther van Zijp bespreekt graag uw ambities en doelstellingen met u.

 

013 466 86 41 / e.vanzijp@tias.edu

Bloggers