of 59250 LinkedIn

TIAS School for Business and Society

Wat als we kunnen gaan stemmen op 12-jarige leeftijd? Wat zijn de gevolgen voor de publieke sector in het algemeen en voor uw vakgebied in het bijzonder?

De publieke en non-profit sector verandert in hoog tempo. Een krimpende overheid, schaarsere financiële middelen, mondigere burgers en media-democratie hebben grote invloed op de rol en het functioneren van organisaties in deze sector. Er is behoefte aan mensen met inspirerende perspectieven, gefundeerde kennis en nieuwe vaardigheden. Om organisaties in de publieke en non-profit sector te vernieuwen en voor te bereiden op de toekomst.

Kritische nieuwsgierige benadering

Bij TIAS School for Business and Society vinden we dat economisch succes hand in hand gaat met maatschappelijke vooruitgang. De inzichten van vandaag zijn niet de oplossingen van morgen. Wij stimuleren daarom een kritische, nieuwsgierige benadering. Andere vragen stellen om te weten hoe het echt zit. Op zoek naar antwoorden met impact op organisaties, business en de samenleving.

 

Executive masters en masterclasses

Wij zijn de business school van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Met een breed portfolio van MBA’s, executive masters, maatwerkprogramma’s, masterclasses en PhD trekt TIAS jaarlijks 2.400 deelnemers uit 25 landen.


 • Is leiderschap aangeboren of aangeleerd? Sommige leiderschapsexperts pleiten voor het eerste standpunt. Anderen breken een lans voor het tweede. Beide standpunten zijn juist, maar onvolledig.

  Is leiderschap aangeboren of aangeleerd?

  Reageer
  Regelmatig wordt mij tijdens colleges of bij lezingen gevraagd  of leiderschap nu aangeleerd of aangeboren is. Sommige leiderschapsexperts pleiten voor het eerste standpunt. Anderen breken een …
 • Wat kan Big Data voor u betekenen? Hoe begin je als organisatie met Big Data? Welke stappen zijn daarvoor nodig?

  Wat kan Big Data voor u betekenen?

  Reageer
  Hoe begin je als organisatie met Big Data? Welke stappen zijn daarvoor nodig? In deze video van TIAS 60 Seconds geeft Dr. Egge van der Poel uitleg.  
 • Waarom digitalisering nog niet rendeert. Kennelijk ligt de sleutel voor succesvolle digitalisering in organisaties in het gedrag en de cultuur ten aanzien van de omgang met die technologie. Dat vraagt om een gedragsveranderingsaanpak in plaats van een technocratische aanpak.

  Waarom digitalisering nog niet rendeert

  Reageer
  Digitalisering wordt wel gepresenteerd als de belangrijkste economische megatrend van de huidige tijd. Boeken, opinieartikelen en blogs buitelen over elkaar heen om te benadrukken hoe onvoorstelbaar …
 • Cultuur begint bij het bestuur. Cultuur is een complex en breed fenomeen. Om adequaat te kunnen besturen, is het belangrijk om goed te definiëren, begrijpen en onderzoeken wat organisatiecultuur is.

  Cultuur begint bij het bestuur

  Reageer
  Cultuur is een complex en breed fenomeen. Om adequaat te kunnen besturen, is het belangrijk om goed te definiëren, begrijpen en onderzoeken wat organisatiecultuur is.
 • Big Data is een buzzwoord. Steeds vaker hoor je erover. Wat is Big Data? En wat kun je ermee?

  Wat is Big Data?

  Reageer
  Big Data is een buzzwoord. Steeds vaker hoor je erover. Maar wat is Big Data eigenlijk? En wat kun je ermee?
 • Innovatie gaat om het grijpen van kansen. De toekomst van een organisatie is de belangrijkste uitdaging van leiders. Innovatie is een belangrijk strategisch instrument dat kan worden ingezet om deze uitdaging aan te gaan.

  Innovatie gaat om het grijpen van kansen

  Reageer
  De toekomst van een organisatie is de belangrijkste uitdaging van leiders. Innovatie is een belangrijk strategisch instrument dat kan worden ingezet om deze uitdaging aan te gaan. Om ervoor te …
 • Can do mentaliteit. Politieke overeenstemming over beleid is belangrijk, ambtelijke kwaliteit in de uitvoering is cruciaal.

  Can do mentaliteit

  Reageer
  Politieke overeenstemming over beleid is belangrijk, ambtelijke kwaliteit in de uitvoering is cruciaal. De kwetsbaarheid voor Rutte III ligt niet in de grote gedachten maar in de realisatie van …
 • Leiderschap vergt meesterschap. Voor het werkelijk ontwikkelen van meesterschap is het veel effectiever om juist voort te bouwen op wat iemand al van nature goed kan.

  Leiderschap vergt meesterschap

  Reageer
  Is leidinggeven een professie? Echte professionals moeten punten halen, cursussen volgen en kunnen aantonen dat ze hun professie uitoefenen. Ze moeten lid zijn van een vakvereniging en …
 • Hierom wil ook jij overstappen op Lean leiderschap. Kostenbesparing, standaardisatieproces of gereedschapskist. Dat is het allemaal, maar het is veel omvattender.

  Hierom wil ook jij overstappen op Lean leiderschap

  Reageer
  Lean teams zijn bezig hun werkprocessen continu te verbeteren. Om dat te laten slagen, moet je als manager kritisch naar je eigen gedrag willen kijken. Sterker nog: ‘lean leiderschap vormt …
 • Digitalisering van de vastgoedmarkt. Met welke snelheid gaat deze verandering? Wat is de impact? Wat zijn de beperkingen?

  Digitalisering van de vastgoedmarkt

  Reageer
  De oprukkende digitalisering heeft een onuitwisbare invloed op de vastgoedsector. Met welke snelheid gaat deze verandering? Wat is de impact? Wat zijn de beperkingen? Kunnen we straks huurcontracten …

Contactgegevens

Warandelaan 2, Tias Building

5037 AB Tilburg

T 013 466 86 00

www.tias.edu

Meest gelezen

Master of Public and Non-Profit Management

Whitepapers

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding het best bij u past?

Onze programma-adviseur Esther van Zijp bespreekt graag uw ambities en doelstellingen met u.

 

013 466 86 41 / e.vanzijp@tias.edu

Bloggers