of 59250 LinkedIn

JS Consultancy

Het managen van overheidsvraagstukken wordt met de tijd complexer.  Dit maakt dat de traditionele control (P&C) niet altijd meer toereikend is. Voor sturing en verantwoording is meer integrale verbinding binnen en buiten de organisatie noodzakelijk. Net als  meer adequate en flexibele controlarrangementen.

Professionals op vaste of tijdelijke basis

De  huidige ontwikkelingen en diens impact op control roepen steeds luider om ervaren controllers als verbindingsofficieren. Mensen met verfrissende competenties, met het vermogen om te inspireren en communiceren en met de kracht om van buiten naar binnen te werken. Onze professionals zijn die mensen en zij gaan graag voor u aan de slag, op vaste of tijdelijke basis.

 

Young professionals
JS Consultancy is marktleider op het gebied van werving en selectie, opleiding en detachering van young professionals bij gemeenten. Van de G4 tot kleinere en middelgrote gemeenten, provincies en waterschappen. Young professionals gaan aan de slag bij een overheidsorganisatie en krijgen tegelijkertijd een gedegen en innovatieve praktijkopleiding en coaching via onze Public Academy.

 

Over JS Consultancy
JS Consultancy levert al meer dan twintig jaar een duurzame bijdrage aan de ontwikkeling van overheids- en non-profitorganisaties én het ontwikkelen en bemiddelen van (young) professionals. Dit doen we met gespecialiseerde diensten op het gebied van interim, opleidingen en werving & selectie.

 

We ontwikkelen visie en vertalen die in een aanpak met praktische oplossingen. Zo werken we samen met u aan de realisatie van  uw (organisatie)doelstellingen.


 • Een controlteam met sociologen, sterrenkundigen en bedrijfseconomen. Hoe zit het met de controlfunctie in uw gemeente? Zitten daar alleen de bedrijfseconomen die met hun modellen de wereld beschouwen?

  Een controlteam met sociologen, sterrenkundigen en bedrijfseconomen

  Reageer

  Binnen vele vakgebieden wordt soms nog aarzelend, maar met groot succes, de input van andere vakdisciplines toegelaten. Hoe zit dat met de controlfunctie in uw gemeente? Zitten daar alleen de bedrijfseconomen die met hun modellen de wereld beschouwen? Of heeft u ook een (organisatie)psycholoog in het team, die meekijkt naar de gevolgen van individuele drijfveren op de resultaten van het team of de organisatie?

 • De controller als facilitator bij innovatie. Innoveert uw gemeente wel voldoende en stelt zij daar ook structureel middelen voor beschikbaar?

  De controller als facilitator bij innovatie

  Reageer

  Innoveert uw gemeente wel voldoende en stelt zij daar ook structureel middelen voor beschikbaar, of blijft het bij een project of  programma hier en daar op het moment dat het water aan de lippen staat?

 • Banken zien reputatieschade als risicofactor; hoe is dat bij uw gemeente? En wat betekent dat dan weer voor het werk van de controller of voor de governance binnen de gemeente?

  Banken zien reputatieschade als risicofactor; hoe is dat bij uw gemeente?

  Reageer

  ‘Banken zien reputatieschade voor het eerst als risicofactor.’ Op zich opmerkelijk nieuws van een sector die zich over haar reputatie toch al sinds de val van Lehman zorgen zou moeten maken. Maar maken gemeenten, hoewel het fenomeen bekend is, zich ook wel ‘genoeg’ zorgen over hun reputatie? En wat betekent dat dan weer voor het werk van de controller of voor de governance binnen de gemeente?

 • Maastrichtse raad heeft geen grip op samenwerkings­verbanden, maar wie dan wel?

  Maastrichtse raad heeft geen grip op samenwerkings­verbanden, maar wie dan wel?

  Reageer

  Sturen op samenwerking vanuit de raad is een uitdaging, maar goed sturen op samenwerking en vooral op het realiseren van de maatschappelijke doelen in de ambtelijke organisatie valt ook niet mee. Vaak lopen de sturing in de eigenaarsrol en de sturing op de resultaten in de opdrachtgeversrol een beetje door elkaar, waarmee bijsturen een forse opgave wordt.

 • De public controller in verbinding

  Reageer

  Van de public controller wordt in de huidige dynamische maatschappij een andere rol gevraagd. Een rol waarbij de controller meedenkt met de manager en met een brede blik kijkt naar alle ontwikkelingen die gaande zijn. Dit betekent concreet dat de controller de verbinding moet zoeken met de dynamische business en met interne en externe partijen.

 • Werkt u al in ‘squads’ of innoveert u vanuit afdelingen? hoe innoveert uw gemeente eigenlijk en welke rol speelt u daar als manager of controller in?

  Werkt u al in ‘squads’ of innoveert u vanuit afdelingen?

  Reageer

  ING is ‘over’ en is daarmee in de bancaire sector een voorloper. Je werkt niet meer binnen een afdeling, maar in een multidisciplinair team (squad) aan een bepaald resultaat of een innovatie. Het doel? Snelle innovatie en een vergroot aanpassingsvermogen om in te spelen op klantwensen en de markt.

 • Minder is meer: eenvoudige en wendbare sturing voor bestuur en lijn

  Reageer

  Waar begint control en waar houdt het op? Iedere dag zijn er weer nieuwe uitdagingen waarmee een organisatie rekening moet houden. Wat gisteren relevant was hoeft dat vandaag niet te zijn. Maar waar moet je op letten? En vooral: hoe houd je het simpel? Systemen, sturingsprocessen en control moeten aan andere eisen voldoen: integraal en meer gericht op de omgeving.

 • Van harde onderhandelaar naar flexibele bruggenbouwer

  Reageer

  In deze workshop neemt Alexander Arsath Ro‘is u mee in de inkoopwereld van twee zeer vooroplopende inkooporganisaties:  gemeente Utrecht en gemeente Haarlemmermeer. In beide gemeenten is ‘business-gedreven inkoop’  volledig ingevoerd. Wat houdt dat in? En waarin onderscheidt zo’n inkoopfunctie zich mogelijkerwijs van de uwe? Alexander Arsath Ro‘is geeft antwoord op talloze vragen en praat u bij over de allernieuwste hypes in inkoopland. Heeft u al gehoord van het uit Amerika overgewaaide Best Value Procurement? Nee? Dan is deze sessie echt iets voor u.

Contactgegevens

Herrie Geuzendam

 

Alpha Tower, De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding   Afbeelding   Afbeelding

Meest gelezen

Agenda

Bekijk hier onze events en expertisebijeenkomsten.

Afbeelding