of 59250 LinkedIn

JS Consultancy

Het managen van overheidsvraagstukken wordt met de tijd complexer.  Dit maakt dat de traditionele control (P&C) niet altijd meer toereikend is. Voor sturing en verantwoording is meer integrale verbinding binnen en buiten de organisatie noodzakelijk. Net als  meer adequate en flexibele controlarrangementen.

Professionals op vaste of tijdelijke basis

De  huidige ontwikkelingen en diens impact op control roepen steeds luider om ervaren controllers als verbindingsofficieren. Mensen met verfrissende competenties, met het vermogen om te inspireren en communiceren en met de kracht om van buiten naar binnen te werken. Onze professionals zijn die mensen en zij gaan graag voor u aan de slag, op vaste of tijdelijke basis.

 

Young professionals
JS Consultancy is marktleider op het gebied van werving en selectie, opleiding en detachering van young professionals bij gemeenten. Van de G4 tot kleinere en middelgrote gemeenten, provincies en waterschappen. Young professionals gaan aan de slag bij een overheidsorganisatie en krijgen tegelijkertijd een gedegen en innovatieve praktijkopleiding en coaching via onze Public Academy.

 

Over JS Consultancy
JS Consultancy levert al meer dan twintig jaar een duurzame bijdrage aan de ontwikkeling van overheids- en non-profitorganisaties én het ontwikkelen en bemiddelen van (young) professionals. Dit doen we met gespecialiseerde diensten op het gebied van interim, opleidingen en werving & selectie.

 

We ontwikkelen visie en vertalen die in een aanpak met praktische oplossingen. Zo werken we samen met u aan de realisatie van  uw (organisatie)doelstellingen.


 • James Bond in control. De voorspellende waarde van James Bonds-films blijkt hier en daar erg hoog.

  James Bond in control

  Reageer

  Met een vriendengroep bezocht ik begin 2015 de wereldtentoonstelling Designing 007: Fifty Years Of Bond Style in Rotterdam. Van Sean Connery’s iconische pakken via de bikini van Ursula Andress tot Famke Janssens zwarte jurk ging ik de Kunsthal door. Wat mij grijpt was dat veel van de destijds futuristisch ogende items nu  gewoon de praktijk zijn van alledag. De voorspellende waarde van James Bonds-films bleek hier en daar erg hoog.

 • Meld je aan als trainee bij JS Consultancy!

  Meld je aan als trainee bij JS Consultancy!

  Reageer

  Op 3 oktober start een nieuwe lichting van 45 trainees bij JS Consultancy!

  Pak de regie over je eigen loopbaan. Ontdek je krachten en waarden via een van onze traineeprogramma’s. Uitdagende programma’s voor talentvolle young professionals die graag aan de slag gaan bij de overheid.

 • Onze open opleidingen zijn vanaf heden Cedeo-erkend! JS Consultancy wordt geprezen om onder andere ‘goede kennis van de organisatie’, ‘servicegerichtheid’ en ‘doen wat ze beloven’.

  Opleidingen erkend met Cedeo-keurmerk!

  Reageer

  Onze open opleidingen zijn vanaf heden Cedeo-erkend! JS Consultancy wordt geprezen om onder andere ‘goede kennis van de organisatie’, ‘servicegerichtheid’ en ‘doen wat ze beloven’. Een mooie onderscheiding waar we trots op mogen zijn!

 • De organisatie veranderen doe je samen. Het proces van transitie en transformatie is er één van lange adem en vraagt om dialoog en het stimuleren van verandering op eigen kracht.

  De organisatie veranderen doe je samen

  Reageer

  De overdracht van zorgtaken leidde ertoe dat gemeenten zich in versneld tempo moesten voorbereiden op de uitvoer van de nieuwe gemeentelijke taken. Het ging en gaat hierbij om veranderingen die doorwerken in de uitvoering, maar ook invloed hebben op de organisatiecultuur. Hiervoor is méér nodig dan alleen een aangepast uitvoeringskader of aangepaste informatiesystemen.

 • Onze Young Public Controllers gaan aan de slag!

  Onze Young Public Controllers gaan aan de slag!

  Reageer

  Als onderdeel van de leergang Young Public Control worden zeven enthousiaste en leergierige controllers via een praktijkopdracht uitgedaagd om na te denken over de mogelijkheden om het werk rondom de P&C-cyclus innovatiever, slimmer en beter te doen.

 • Het hele brein, de hele controller. Hoe moet je als controller naar jouw organisatie kijken, als rekenmeester of als psycholoog?

  Het hele brein, de hele controller

  Reageer

  Onze wereld hangt van oordelen aan elkaar. Onze genen aangevuld met ervaringen (nature and nurture) bepalen in grote mate hoe wij als mens tegen de wereld aankijken. Ieder doet dat vanuit zijn of haar perspectief wat maakt dat het wonderbaarlijker is als wij elkaar WEL begrijpen in plaats van niet. Dus hoe moet je als controller naar jouw organisatie kijken, als rekenmeester of als psycholoog? Samen met het Zijlstra Center (VU) zorgen wij dat de eerste lichting van Young Public Controllers hier zicht op krijgen.

 • Docenten Zijlstra Center: ‘Wij leiden dé jonge talenten voor de overheid op’

  Docenten Zijlstra Center: ‘Wij leiden dé jonge talenten voor de overheid op’

  Reageer

  Het Zijlstra Center van de VU Amsterdam en JS Consultancy bieden een interessant opleidings- en praktijkprogramma voor pas afgestudeerde jongeren met een economische of aanverwante opleiding. Hoofddocenten Tjerk Budding en Pieter Veen gaan in op de kracht van hun opleiding en de betekenis voor de overheid.

 • Wees een controller van vertrouwen en geluk! Waardeer informatie vooral om de voorspellende waarde.

  Wees een controller van vertrouwen en geluk!

  Reageer

  In een tijd waarin Google op basis van surfgedrag de uitbraak van een virus kan voorspellen, wordt het tijd dat wij als controllers informatie vooral gaan waarderen om de voorspellende waarde. Informatie waarderen als basis voor het goede gesprek in plaats van om de verantwoordingswaarde. Maar als we informatie op die manier gaan waarderen,  dragen we dan bij aan een gelukkigere werkomgeving of vergroten we alleen maar de afbreukrisico’s?

Contactgegevens

Herrie Geuzendam

 

Alpha Tower, De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding   Afbeelding   Afbeelding

Meest gelezen

Agenda

Bekijk hier onze events en expertisebijeenkomsten.

Afbeelding