of 59250 LinkedIn

JS Consultancy

Het managen van overheidsvraagstukken wordt met de tijd complexer.  Dit maakt dat de traditionele control (P&C) niet altijd meer toereikend is. Voor sturing en verantwoording is meer integrale verbinding binnen en buiten de organisatie noodzakelijk. Net als  meer adequate en flexibele controlarrangementen.

Professionals op vaste of tijdelijke basis

De  huidige ontwikkelingen en diens impact op control roepen steeds luider om ervaren controllers als verbindingsofficieren. Mensen met verfrissende competenties, met het vermogen om te inspireren en communiceren en met de kracht om van buiten naar binnen te werken. Onze professionals zijn die mensen en zij gaan graag voor u aan de slag, op vaste of tijdelijke basis.

 

Young professionals
JS Consultancy is marktleider op het gebied van werving en selectie, opleiding en detachering van young professionals bij gemeenten. Van de G4 tot kleinere en middelgrote gemeenten, provincies en waterschappen. Young professionals gaan aan de slag bij een overheidsorganisatie en krijgen tegelijkertijd een gedegen en innovatieve praktijkopleiding en coaching via onze Public Academy.

 

Over JS Consultancy
JS Consultancy levert al meer dan twintig jaar een duurzame bijdrage aan de ontwikkeling van overheids- en non-profitorganisaties én het ontwikkelen en bemiddelen van (young) professionals. Dit doen we met gespecialiseerde diensten op het gebied van interim, opleidingen en werving & selectie.

 

We ontwikkelen visie en vertalen die in een aanpak met praktische oplossingen. Zo werken we samen met u aan de realisatie van  uw (organisatie)doelstellingen.


 • Robotiseringen & Regeerakkoord besproken op FAMO Najaarsbijeenkomst.

  Robotiseringen & Regeerakkoord

  Reageer

  Op 29 september hadden Roderik, Sanne en Saskia, werkzaam als trainees bij JS Consultancy, de kans om in het Beatrixgebouw te Utrecht bij de najaarsbijeenkomst van de FAMO te zijn. De FAMO is dé vakvereniging voor lokale overheidsprofessionals op het gebied van bedrijfsvoering. Zij wil met haar bijeenkomsten zorgen voor meer verbinding tussen haar leden. Dit doet de FAMO door actuele zaken binnen overheidsland te belichten (bijvoorbeeld de verwachtingen regeerakkoord) en inzicht te geven in ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de rol en taak van bedrijfsvoering binnen de overheid (robotisering en automatisering). Naast het bijwonen van presentaties was er gelegenheid te netwerken met andere professionals.

 • Het organiseren van samenwerking in het publieke domein. Niemand zal ontkennen dat samenwerking in het publiek domein steeds belangrijker wordt om de complexiteit van (maatschappelijke) vraagstukken aan te kunnen en ambities waar te maken

  Het organiseren van samenwerking in het publieke domein

  Reageer

  Niemand zal ontkennen dat samenwerking in het publiek domein steeds belangrijker wordt om de complexiteit van (maatschappelijke) vraagstukken aan te kunnen en ambities waar te maken. Veel van de vraagstukken vragen een teamoverstijgende-samenwerking om te komen tot verbetering en/of aanpak.

 • Financiën binnen de overheid

  Reageer
  Binnen de Nederlandse overheid gaat veel geld om in het zorgen voor maatschappelijke voorzieningen. Met dit geld stuurt en herverdeelt de overheid onze welvaart en welzijn. Hoe werkt dat nou in grote lijnen?
 • Nieuwe lichting young public controllers. Een een professional een plaats bieden binnen uw afdeling of organisatie?

  Nieuwe lichting young public controllers

  Reageer

  Donderdag 17 augustus verwelkomden we een mooie groep nieuwe enthousiaste kandidaten op ons kantoor in Amsterdam. De groep begon na een bedrijfspresentatie van JS Consultancy de dag met een groepsassessment. Een interactieve presentatie van de kandidaten over het onderwerp en het waarom bij de overheid werken hen aanspreekt.

 • Hoe angst ons gedrag bepaalt en innovatie belemmert. Maar vernieuwen is risico’s nemen!

  Hoe angst ons gedrag bepaalt en innovatie belemmert

  1 reactie

  Twee artikelen trokken mijn aandacht de afgelopen maand. Allereerst een interview met psychiater Damiaan Denys over angst en vervolgens met biotechkunstenaar Jalila Essaïdi over innovatie, beiden in het FD.

 • Overheid steeds aantrekkelijker voor young financials. De rijksoverheid is met 35% de grootste favoriet, snel gevolgd door gemeenten.

  Overheid steeds aantrekkelijker voor young financials

  1 reactie

  Waar de overheid lange tijd gezien werd als weinig dynamische werkomgeving, zeker voor financiële experts, is het tij behoorlijk gekeerd. Inmiddels geven jonge financiële experts aan zelfs het liefst bij de overheid te willen werken, veel liever dan bij banken of financiële instellingen. De rijksoverheid is met 35% de grootste favoriet, snel gevolgd door gemeenten. Dat blijkt uit recent onderzoek van Intermediair onder ruim ruim 4.000 hbo-plussers tot 45 jaar ondervraagd werden.

 • Werving traineepool G4 van start. De vier grootste gemeenten van Nederland bundelen hun krachten als het gaat om het werven van trainees.

  Werving traineepool G4 van start

  Reageer

  De vier grootste gemeenten van Nederland bundelen hun krachten als het gaat om het werven van trainees. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht starten in september 2017 met twee 2-jarige traineeprogramma’s voor starters die hun loopbaan vorm willen geven richting informatiemanagement of financiën.

 • Voordelen traineeship Young Public Control. Traditionele vormen van control zijn niet meer toereikend om als overheid in te kunnen spelen op de veranderende maatschappelijke dynamiek

  Voordelen traineeship Young Public Control

  Reageer

  Kjell van den Berg is trainee Young Public Control bij JS Consultancy. Onderdeel van het traineeship is een intensief opleidingsprogramma tot Public Business Controller wat hij volgt via JS Consultancy en het Zijlstra Centre / VU Amsterdam. Daarnaast werkt hij 36 uur per week voor de Gemeente Haarlem. Hier legt hij de verbinding tussen de ambtelijke organisatie en de politiek bij het coördineren en samenstellen van de P&C-producten.

 • Young public controllers battle op de VU Amsterdam. Inzet: antwoord op de vraag van de gemeente Zaanstad hoe vorm te geven aan dynamische control in het netwerk van overheidsorganisaties

  Young public controllers battle op de VU Amsterdam

  Reageer

  Dinsdag 4 april was het zover: de Young Public Controllers Battle op het Zijlstra Center van de VU Amsterdam. De dag stond in het teken van dynamische control. Twee groepen Young Public Controllers van JS Consultancy gaven antwoord op de vraag van de gemeente Zaanstad hoe vorm te geven aan dynamische control in het netwerk van overheidsorganisaties.

Contactgegevens

Herrie Geuzendam

 

Alpha Tower, De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding   Afbeelding   Afbeelding

Meest gelezen

Agenda

Bekijk hier onze events en expertisebijeenkomsten.

Afbeelding